Ønsker du at forbedre din hukommelse og koncentration? Hvis ja, så lander du på højre side, hvor jeg vil give dig nogle tips til at gøre det. Men det første du skal gøre er at tro på det, og det vil være muligt. Mange forskere viser det, så du kan stole på det.

Jeg nævner her nogle af trickene til at gøre dette:

Skriv det ned: nogle af os ønsker ikke at skrive, men hvis du er studerende, kan du oprette noter eller skrive en blog mens du studerer – alle disse aktiviteter øger din evne til at huske de ting, du skriver.

Grin højt: Forskere foreslår, at grine højere, forbedrer din kortsigtede hukommelse. Når du gør det, frigiver din krop en speciel type hormon (endorphin), som øger din logiske kapacitet og reducerer stress.

Lyt til nogle musik: Nogle slags musik har været meget hjælpsomme til at forbedre hukommelsen. Sange og musik kan spille en vigtig rolle i at bringe dine specielle minder tilbage. Oplysninger, der læres, når man lytter til en bestemt sang eller samling, kan huskes ved at tænke på sang eller sang i tankerne.

Visualiser tingene: Den bedste måde at huske hukommelsen på og huske ting er at visualisere, hvad du læser eller lytter til i din egen hjerne. Vær opmærksom på fotografier, diagrammer og anden grafik, der vises i din bog. Hvis du ikke studerer en bog, så prøv at skabe et mentalt billede af det, du forsøger at huske. Jo mere dette mentale billede bliver klart, desto mere vil du huske.

Lær nye ting og vær kreativ: Prøv at lære nye sprog, spille musikinstrumenter, male, forbedre dit ordforråd – lære nye ting og holde det kreative arbejde aktivt.

Gentag ting i det daglige liv: Gentag det igen og igen hvis du vil installere en hukommelse i din hjerne. Hvis du mødes med en ny person, gentage hans navn, mens han hænder på ham (“Hej Mohan”), når du slutter samtalen, så nævnt hans navn igen (“Det var dejligt at møde dig, Mohan”). Hvis du finder dette mærkeligt, kan du sige i dit sind.

Lær nogen: Læs højt, er blevet betragtet som nyttig til forbedring af hukommelsen. Faktum bag denne ide er, at psykologer og lærere har fundet ud af, at når vi underviser noget eller et andet koncept, så kan vi huske det meget nemt.

Tal med dine omgivelser: Det er forbundet med at være opmærksom. Øv dig med at lave de omkringliggende ting og et mentalt billede af dine omgivelser. Fokus på alle ting – duft, folk, vejr osv.

Undgå multitasking: Undersøgelser har vist, at vores hjerne ikke effektivt kan skifte mellem opgaver, hvilket betyder, at når man multitasker sammen, så gør man ikke noget. Var forskning også vist, at mens du lærer multitasking, lærer vi mindre og spilder mere af vores tid .

Opret forbindelser: Du kan forbedre din hukommelse ved at oprette forbindelse til det, du ser i din rutine. Som et eksempel – at huske et bestemt tegn på den vej, du går igennem, som at huske en stor butik eller showroom eller hospital, gør det nemt at huske stien. For at huske et telefonnummer kan du huske det ved at forbinde dig, din fødselsdato eller ægteskabets år med knuden.

Fjern stress: Nå det er meget svært at gøre, men stadig hvis du giver det en prøve, vil det hjælpe dig med at forbedre hukommelsen ved at fjerne stress

Meditation: Tidspunktet for morgenen er den bedste tid til at meditere. Beundring mindst 15 til 30 minutter om dagen bringer ændringer i din hjerne og stress er taget væk. Meditation matcher dig med dig selv og bringer vidunderlige ændringer i dit liv.

Læs: Læs mindst 20 minutter hver dag kan ændre dit liv.

Yoga: Yoga ændrer også din hjerne. Nu har du også World Yoga Day. Det hjælper med at reducere stress, angst og depression. Yoga beskytter hjernen mod at krympe i alderen.

Regelmæssig træning: Træning er ikke kun motion af kroppen, det hjælper også med at udøve din hjerne også. Træn også af enhver interessant aktivitet som svømning eller tilslutning til sportsklubben.

Sove ordentligt: Du skal tage tilstrækkelig søvn i 7-8 timer. Ved at opnå tilstrækkelig søvn, krydser du hele spektret af natcyklus, hvilket er nødvendigt for optimal hjerne under vågning. Selv en lille lur taget under træthed i løbet af dagen genoplader din hjerne.

Få organiseret: Ved at organisere hverdagens ting på en organiseret måde bliver dit sind uafhængigt, hvilket hjælper med at fokusere på vigtige ting.
Vær en social person: du skal bruge tid sammen med de mennesker, du har det godt til at bruge tid sammen med. Selvtillidstigninger på grund af hvilken stress er fjernet.