Der var kun en dag i livet til den 29 år gamle Usain Bolt, da han bremsede. Han kom til verden 10 dage efter den forventede dag, da han blev født. Men så faldt hans hastighed aldrig efter det.

Mor Jennifer fortæller, at da Bolt var tre uger gammel kunne hun mærke, at han var speciel. Ifølge mor Jennifer plejede Bolt at vinde hver skolekonkurrence, fra han var fem år gammel. Det var der historien om, at han blev en stor atlet, begyndte. Bolt voksede op med bror Sadiq og søster Shereen. Unge Usain elskede at spille cricket på William Knibb High School. Han elskede cricket så meget, at han ikke ønskede at spille noget andet. Senere besluttede Bolt at begynde med gymnastik efter at have hørt på sin lærer Lorna Thorpe. I dag betragter han sin lærer som sin anden mor.

Bolt siger, at lærer Thorpe har et enormt bidrag til sit liv. Hun plejede at passe godt på ham i skolen, og opfordrede ham altid til at holde fokus på målet. Bolt var en gennemsnitlig studerende i skolen, men var ekstremt populær. Bolts far Wellesley fortalte BBC Sport, at hans søn ikke kan lide at tabe. Syv guldmedaljer, 11 verdensmestertitler og adskillige verdensrekorder ved OL betød, at han ikke havde noget at græde over gennem hele sin karriere. I en alder af 15 blev Bolt anerkendt i atletikverdenen. I 2002 vandt Bolt 200 m verdensmesterskabet i Jamaica i Jamaica, hvor han konkurrerede mod atleter fire år ældre end ham. Med dette blev han verdens yngste guldmedaljevinder.

Han vandt også prisen som “rising star” fra International Association of Athletics Federation. Amerikanske colleges tildelte ham også Young Star Sports stipendium. Bolt led et nederlag ved OL i Athen i 2004 mod Justin Gatlin fra USA. Men på grund af et fire-årigt forbud mod Gatlin ved OL i Beijing i 2008, kunne han ikke stille til løb, og Bolt fik en chance.

Dette var den tid, hvor Usain Bolt dukkede op og brød Gatlins rekord i Athen. Gatlin vandt en bronzemedalje ved OL i London i 2012, mens Bolt formåede at holde fast ved sin sejr og fik guldmedaljen. Bolt scorede et hat-trick af dimensioner i Rio-OL. Han har vundet sit 9. guld. Dette er hans tredje OL, og hver gang har han vundet guldmedaljen i sine foretrukne 100 meter, 200 meter og fire gange 100 meter løb. Ifølge Usain Bolt er Rio 2016 hans sidste OL. Bolts jamaicanske holdkammerat Asafa Powell stiller muligvis ikke i Rio, men mener, at Bolt er ekstremt vigtig i større konkurrencer. Ifølge ham er det godt for sporten, fordi han er verdens førende løber og er verdensrekordindehaver. Powell siger, “Alle vil besejre Bolt. Han er meget magtfuld og meget hurtig.” Den jamaicanske holdkammerat Blake fortalte BBC Sport om Bolt, “Han har altid holdt et højt niveau, det kan jeg lide. Dit mål som ung skal være det højeste.”

Usain Bolt kan have oparbejdet sig et navn, men han er stadig jordnær. Hans nærmeste ven Nugent Walker siger, at Bolt aldrig glemte, hvor han kom fra. Hans forældre har indpodet gode værdier i ham. Han respekterer stadig mennesker, tager sig af mennesker og er meget blødhjertet. Bolt har været sammen med en pige i de sidste to år, men indtil nu er der ingen, der ved om den kvinde. Bolts forældre håber, at de snart bliver bedsteforældre. Bolts far mener, at han snart ønsker at gå på pension, så han kan stifte familie.

I dagens tid interesserer folk sig meget for sport. Hvis du kan lide enhver sport, kan du gennem dette gøre dit valg og din hobby til dit erhverv. Sport udvikler nu nye dimensioner af karriere på grund af forskellige kampe og konkurrencer, der finder sted på nationalt og internationalt niveau. Sporten er en mulighed for at røre ved højderne foran spillerne og de mennesker, der er involveret i det. I dag er spillet ikke længere bare et spil, nu er det et felt, hvor ungdommen kan tjene penge. Sammen med at tjene, optjenes også verdensomspændende navne og berømmelse. Enhver god spiller i verden ønsker at blive en mester, og Indien skrider konstant frem inden for sportsområdet, men Indien har evnen til at gøre det endnu bedre. Sport holder ikke kun din krop sund, men gør også din hjerne skarp og vellykket i den. Når det er gjort, får du både respekt og penge i henhold til dit hårde arbejde. Hvis du vil lave en karriere inden for det, skal du fokusere på fitness og sundhed. I dag bliver vi nødt til at vide mange grundlæggende ting om sporten, allerede inden vi træder ind i arenaen.